axsonsvenskaunder.png

.


Axson Svenska AB är holdingföretag i en familjeägd bolagsgrupp som startades 1946. 
Gruppen marknadsför utrustning, tillsatsmaterial och tillbehör för lödning, svetsning, skärning,
materialprovning och oförstörande mätning. 
Axsongruppen består av Axson Teknik AB, AB Svetsteknik, Meltolit AB, och AB Kontrollmetod,
fakturerade 2021 för sammanlagt 275 miljoner kronor och har i dag 50 anställda. 


Svetstekniklogo.png

butik.png


Svetsteknik är det äldsta företaget i gruppen. Det grundades 1946 av ingenjören och konstruktören Enar Axelsson som startade tillverkning av svetselektroder, svetstransformatorer, bensin- och dieseldrivna svetsgeneratorer, gasskärmaskiner m.m.

1967 blev Svetsteknik ESAB:s allra första auktoriserade återförsäljare. ESAB är fortfarande en av Svetstekniks största leverantörer.

Företagets affärsidé idag är att vara det kompletta svetshuset - att erbjuda ett komplett program av svetsmaskiner, tillsatsmaterial och tillbehör från hand-  till robotsvetsning.


www.svetsteknik.se

kontrollmetod.png

butik.png

Kontrollmetod startade 1970 och är ett agenturföretag som marknadsför utrustning för oförstörande materialprovning och mätning till verkstads- och processindustrin, samt provnings- och labbutrustning för betong och asfalt,.

Kontrollmetod representerar flera ledande leverantörer och programmet bl.a omfattar utrustning för industriröntgen, ultraljud, induktiv provning, materialanalys, reparation-

service och kalibrering.
www.kontrollmetod.se

axson-teknik.png

butik.png


Axson Teknik startade 1984 och tog då över den svenska agenturen för Harris USA som tillverkar välkända utrustningar för gasskärning.

1996 blev Axson Teknik svensk generalagent för öster-

rikiska FRONIUS GmbH - en av världens största och ledande tillverkare av svetsutrustningar med över 3000 anställda och en fakturering på 500 miljoner Euro.

Affärsidén är att tillhandahålla kvalificerad svets- och skärutrustning för manuell svetsning, jämte utbildning, processoptimering och utrustning för robotsvetsning.

www.axson.se

meltolit-2.png

butik.png

Meltolit grundades 1963. Från början fanns endast ädelmetaller på programmet. Produktsortimentet utökades successiv med hårdlödning såsom silver- och bronslod och omfattar nu ett komplett program av tillsatsmaterial för produktions-, reparations- och underhållssvetsning.

Meltolits styrka är flexibilitet, kunskap och möjligheten att erbjuda rätt produkt i rätt tid.​
www.meltolit.se